Mikko Marttila Ihmisen sisäisestä järjestyksestä et voi löytää rikkomusta, sillä se toteuttaa aina tarkoitusta.

Kuka kantaa vastuun? – "Mä tarjoon, sä maksat."

Kun maailma muuttuu, on helpompi kätkeytyä kuin kohdata totuus järjestelmästä, joka on aivan liian jähmeä toimimaan silloin, kun pitäisi muuttaa suuntaa saati rakentaa uutta.

Loputtoman kasvun uskomusmaailma on kaluttu loppuun ja siksi ei voida jatkaa tavanomaiseen tapaan uskotellen, että kasvu ja kehitys jatkuisivat samaan suuntaan tarkastellessa niin väestökehitystä, kuin myös taloussuhdanteita.

Minulla henkilökohtaisesti ei ole mitään maailmankauppaa vastaan, mutta todellisuus maailmankaupan luonteesta yhdistettynä ympäristöongelmiin johdattelee väkistenkin kyseenalaistamaan ”vapaan kaupan ihanteita”, jossa lähtökohtana tuntuu olevan kaupan rakenteiden ylläpitäminen, kuin ihmisten perustarpeiden täyttäminen, saati luonnon tasapainon säilyttäminen.

Tulevien hankintojen asialistalla on jälleen, niin kuin oli 90-luvun lamassakin, 7-10 miljardin alustavat hävittäjähankinnat, joiden velkakirja sullotaan jokaisen suomalaisen taskuun, ja voin hyvin jo aavistaa, että tälläkin kertaa päätös hävittäjistä tehdään ohi edustuksellisen järjestyksen ”kriisilauseke” -periaatteella.

Uhka saapuu aina ”jostain.”

Ja tottakai ovi käy tiuhaan hallintorakenteiden huoneissa liikepankkien edustajien tarjotessa sopimuksiaan, sillä liikepankeille valtionvelkakirjat ovat mitä halutuinta ”valuuttaa” - Kansa on loputtoman kuppauksen lähde.

Tässä on myös syy siihen, miksi vastustan koko valtiojärjestystä, sillä kaiken edustuksellisen järjestyksen ohi joka tapauksessa päätökset tehdään aina pienessä piirissä riippumatta siitä, onko vallassa vasemmisto vai oikeistohallitus - Sinä maksat joka tapauksessa.

Ja koska kansanedustajat eivät koskaan tule vastaamaan henkilökohtaisesti niistä päätöksistä, joihin he osallistuivat, voivat he hyvällä omallatunnolla sekä kansan ”suomilla oikeuksilla” piiloutua aina hallintorakenteiden sekä puolueensa taakse.

Äänestämällä luovutat vastuun hallintojärjestelmälle, joka on turtuneiden ja tunnottomien jäsenten luontitehdas, jossa vastuu on aina jollain toisella, mutta ei koskaan SINULLA.

"Maassa maan tavalla?" - "Mä tarjoon, sä maksat!"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset