Mikko Marttila Ihmisen sisäisestä järjestyksestä et voi löytää rikkomusta, sillä se toteuttaa aina tarkoitusta.

Kulutusjuhlan viimeiset päivät - Missä on kohtuus?

”Ilman talouskasvua ei ole hyvinvointia.” Onko tämä viisautta?

Kun kuulee uutisia murhasta, johon jälleen yksi nuori on osallisena, nostetaan hämmästelyn kohteeksi se, kuinka nuori oli ”niin hyvästä kodista” viitaten taloudelliseen tasapainoon ja ulkoisesti ”hyvään perheeseen”, vaikka nuori olisi suurimman osan ajasta viettänyt vieraantuneena mammonan perässä juoksevista vanhemmista.

Talouskasvu ja hyvinvointi näyttää olevan hokema, joka uskotaan kyseenalaistamatta sitä, mitä mielekkyyttä tavaroiden ja hyödykkeiden loputon tavoittelu sekä velkakierre ja paine pärjäämisestä työmarkkinoilla tuottavat lopulta yksilölle ja yhteiskunnalle.

Kuinka moni jää sairaseläkkeelle vain työelämän yhä kasvavien vaatimusten ja kilpailun takia, ja mikä on työelämän loputtomien vaatimusten inhimmillinen hinta?

Oletko tutustunut jo viimeisimpiin tilastoihin myönnettyjen sairaseläkkeiden syyperusteista?

Läheiset, ystävät sekä merkityksellisen työn tekeminen ovat toissijaisia, kun täytetään kaupan eikä ihmisten tarpeita ja kauppa kyllä varmasti nielee joka ikisen hetken ihmiselosta tuntematta myötätuntoa tai surua loppuun kulutetuista työjuhdista.

Kohtuullisuus on yksilökohtaista ja siksi merkityksellisyys elämään tulee ihmisille yksilöinä eri asioista, mutta maailmankauppa sekä kauppajärjestelmä ei tunne, kuin yhdenlaista tahtoa eikä se itke poismenneitä tai tunne surua - se vain kuluttaa kaiken tieltään, kunnes elämä maapallolta katoaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama

Liputan suuresti kulutusjuhlasta irtaantumista. Korkea elintasomme lepää epäterveellä pohjalla. Se näkee ihmisten terveyden fyysisissä, henkisissä ja sosiaalisisssa ilmentymissä.

Mutta... Karstan sitä ajatusta jossa irtaannutaan kulutusjuhlasta mutta tehdään se tulonsiirtojen kohteena. Kyllä ihmisen senkin joka elää niukasti tulee itse omat rahansa ansaita.

Mitä enemmän meitä on tulonsiirtojen piirissä sitä enemmän se joka on töissä joutuu tekemään oman elantonsa eteen.

Voisi luulla, että vanhemmat ikäluokat joilla on se vuosikymmenien kokemus laihoista vuosista lihaviin omaisivat näköalan missä alkoi mennä pieleen.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Hyvin menee jep jep - Jo joka kolmas yli 16-vuotias suomalainen saa eläkettä >>> https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006050639....

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset