Mikko Marttila Ihmisen sisäisestä järjestyksestä et voi löytää rikkomusta, sillä se toteuttaa aina tarkoitusta.

Jotta heiluriliikkeet vältettäisiin jatkossa...

Kun 2015 uusi hallitus saavutti kokoonpanonsa suuremmitta tuskitta, oli karmivaa nähdä, kuinka nopealla tahdilla lähdettiin tekemään uudistuksia piittaamatta samaan aikaan vellovasta pakolaistulvasta.

Minulle tuli välittömästi tunne, että pakolaistulvaa pidettiin loistavana harhautuksena ja keinona lyödä läpi hyvin kyseenalaisia päätöksiä piittaamatta turvallisuusympäristön muutoksista, joka oli omiaan lisäämään turvattomuutta ihmisten keskuudessa, kun samaan aikaan lähdetään valmistelemaan pakkotyöllistystoimia, etuisuusleikkauksia ja työn halpuuttamista eikä ymmärretty alkuunkaan käsitellä ensin ulkoa tulevia paineita.

Se oli suuri virhe! Se oli myös syy siihen, miksi pakolaiskysymykset jatkuivat sitkeästi ja antoivat myös syytä epäillä, että pakolaistulvat eivät olleet lainkaan sattuma. Luottamuksen horjuminen oli mitä loistavinta polttoainetta muukalaisvihaan ja sen jälkiä korjataan edelleen.

Siksi nyt pyyntöni on hallitustunnustelujen ollessa vasta käynnissä hallituskokoonpanosta piittaamatta, että huolellinen valmistelu ja maltilliset, yli hallituskausien ulottuvat valmistelut sekä uudistukset otetaan käyttöön eikä enää juosten kusta uudistuksia läpi piittaamatta mahdollisista turvallisuuspoikkeamista.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset