Mikko Marttila Ihmisen sisäisestä järjestyksestä et voi löytää rikkomusta, sillä se toteuttaa aina tarkoitusta.

Meillä on siis tietoa, mutta vaikka meillä on tietoa...

Tapahtui hallitsevana vuonna.

Baabelin torni on vanha tarina rakennusohjelmasta, jonka tarkoitus oli valmistaa reitti kohti taivaita, mutta joka epäonnistui, kun ”hallitseva” sekoitti heidän kielensä. Tarina on todennäköisesti kuvaelma sisäisistä ristiriidoista, jotka varjosti muinaista kansanliittoumaa. Vaikka äidinkieli olisi sama, on silti vaikeuksia yhteen sovittaa niin eriäviä mielipiteitä.

Ja jokainen tarinan tunteva tietää, että rakennustyö jäi todella kesken, kun rakentajat eivät ymmärtäneet enää toisiaan.

Siinä tiedonpiirissä, missä elämme nykyään, voidaan osoittaa selkeästi hallintojen ja hallintorakenteiden rakenteellinen mädättyneisyys, jossa yritysmaailman sekä” hyvisverkostojen” välillä on kohtalonyhteys - joista esimerkkinä edellisen hallituksen muutamien kokoomusjäsenten loikat edustuksellisista tehtävistä terveydenhoitoalan korkeapalkkaisiin johtotehtäviin.

Ja kun kansa kootaan yhteen juhlimaan uutta liittoumaa, silti suurimman palan kakkua syö ”hallitseva”, kun kansa katsoo vierestä kakun murusia. ”Luontainen perintö” seuraa hallitsevien sukua, jossa uskotaan vakaasti liittoumien tuottavan myös ”suurempaa hyvää”, vaikka vain hallitsevien ryhmä voi hyvin.

Yllättävää on huomata, kuinka hallinnollisissa tehtävissä olevat eivät silti ilmeisesti ole ymmärtäneen maailmanlaajuisen verkon yhteyttä kasvavaan tyytymättömyyteen, sillä vaikka meillä on tietoa, meillä ei silti ole valtaa.

On yhdentekevää puhua Euroopan unionia vastaan tai sen puolesta, kun se oleellisin ongelma on silti sama. Kansallinen tai kansainvälinen liittouma – ihan sama, sillä se oleellisin asia on edelleen nepotismi ja "luontainen perinnönjako hyviksille."

Oma lisänsä tässä katteettomien lupausten kohtalonyhteydessä on suunnaton veronkierto, joka takuulla vaikuttaa maailman yhteenlaskettuun kokonaiskansantuottoon, josta tulenkin edelleen pohtineeksi – Miksi kerätään edelleen veroja, kun verojen välttely on kuitenkin niin suurta hupia ihan maailmantasolla?

Sijoituksien toivossa ilmeisesti löysän rahan aikaa muun muuassa Euroopan keskuspankissa jatketaan ja runkoverkon rakenteisiin pumpataan lisää lupauksien vettä niin, että kohta on todella isoja reikiä päällystetyissä valtateissä.

Paljonko on maailmanvelkaa? Onko katteet kohdillaan? Koska romahtaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Miksi se hyvä, jota on luontevuudessa ja luonnomukaisuudessa, pitkänä linjana, ei ole enää vaihtoehto, vaan kokemuksellisesti sitä, josta on parempi tehdä irtiotto.

Mitä on ihmisen mahdollisuus kohdata todellisuus, tällä hetkellä? Mitä hän päivittäin joutuu ottamaan mukaan, jonka pohjalta kaikki aina lähtevät, johonkin suuntaan.

Jos luonnosta poiketaan selkeästi, niin kuin se on tähän saakka ollut menestystarinaa, niin millaista vastavoimaa tarvitaan, ja sen ylläpitoa, että on selkeästi jotain parempaa tarjolla?

Luontoon nähden parempaa on, koska luonnosta saadaan tällä hetkellä kiksejä siten, että aiempi ei kilpaile tällaisten kanssa, vaikka kiksipotentiaalista saisi vain siivun, jota tietysti aktiivisesti tarjotaan, jos isommat tällaisen välttämättömyyden takana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset