Mikko Marttila Ihmisen sisäisestä järjestyksestä et voi löytää rikkomusta, sillä se toteuttaa aina tarkoitusta.

Vihollisuuksien päivät ja rakkautta käskystä

Sota on äärimmäisin keino herättää mielikuvitusta - se on harhaisen päätelmä totuudesta, jossa täydellisesti sivuutettiin tulkitsija, joka ei kyennyt sovittamaan keinotekoisia todellisuuksia. Eikä ihminen luontaisena olentona ole koskaan onnistunut luomaan jotain niin syvästi elonvastaista, kuin järjestäytynyt yhteiskunta kitkemässä juuriltaan itse luontoa.

Yhteiskunta on yksilöä vihaava vihanliittouma, joka hyljeksii luontaista, vapaata kaikkeutta, tähtitaivaita ja kaikkeuden voimia, jotka syttyivät merkityksettöminä, mutta saivat nimensä taivaallisen kartanlukijan väreistä. Vallat ja voimat sanovat ”kansanvalta”, mutta puhuvat enemmistövallasta vähemmistön hinnalla, ja he puhuvat kustannuksista silloin, kun suojelevat omaisuutta ihmisten hengillä!

He puhuvat vihollisuuksien kielillä ja palauttavat toisiaan järjestykseen, joka sotii vastaan itse luontoa:älä ole itsekäs!

Mutta minä olen tulkitsija, minä olen sanansaattaja, minä olen luontainen lihan ja hengen järjestys luonnottomien järjestyksessä, kuinka voisin siis puhua toisen suulla?

Tietenkin olen itsekäs, mutta silti minua käsketään vaientamaan itseni!

Tarvitaanko todella isä taivaista kääntämään lastenkielen toisilleen? Pitääkö alkukieli todella opettaa lapsille uudestaan? Kuinka vilpitön välittäminen voisi koskaan saavuttaa sydämiä näin vapautta vihaavassa ympäristössä?

Kuinka voisi vapaat olla sydämestään solmittuja käskystä? Eikö vihollisuudet ja sota ole siis loppupäätelmä tässä vapaata tahtoa sekä elämää halveksuvassa järjestyksessä?

Tähdet silti soittavat taivaalliset sointunsa, vaikka vastustaja sai ihmisen sydämen otteeseensa, ja vihollisuudet jatkuvat aina siihen päivään saakka, kunnes ihminen palauttaa vallan itseensä, henki lihaansa, ja elolliset jälleen kuulevat oman kutsunsa ja rakastuvat toisiinsa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset